Ad de Wit voor elk type beglazing 

Reparatie
Uw huiskamer- of keukenraam hoeft niet perse aan vervanging toe te komen door het binnentreden van een ong enode gast of een flinke uithaal tegen een harde voetbal. Er zijn meer redenen denkbaar om even stil te staan bij de kwaliteit van uw vensterglas en daarom vervanging te overwegen. Een blik op uw gasrekening kan een reden zijn. Of even luisteren naar het geluid dat vanuit uw huis -met gesloten ramen- buiten nog te horen is – om nog maar te zwijgen van het buitenlawaai dat zich binnenshuis aan u kan opdringen. Wij maken graag een staat op van de voordelen die u kunt hebben van -soms helaas noodgedwongen- nieuwe keuzes in glassoorten. Denkt u maar eens aan geïsoleerd glas, of gasgevuld glas, of inbraakwerend glas – om slechts een paar voorbeelden te noemen van beter glas.

Dubbel glas
Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

HR++
Thermisch isolerende en zonwerende beglazing bestaande uit twee bladen blank floatglas, waarvan een met een dunne transparante en blanke warmtereflecterende metaallaag (op buitenste blad en binnenin de dubbele beglazing). De sponning word strak gehouden met een metalen afstandshouder, een droogmiddel en een dubbele hermetische organische voeg. Sponning tussen de bladen wordt gevuld met thermisch isolerend droog gas.

Glas in lood
Van ontwerp tot glas-in-lood raam. Ons bedrijf kent verschillende specialiteiten waaronder het vervaardigen van glas-in-lood.
De klant, zowel particulier als bedrijf, kan bij ons geheel naar eigen inzicht tot een ontwerp komen, wat wij voor u uitwerken. Indien gewenst geven wij daarbij onze hulp en ons advies. Natuurlijk kan er ook een model worden uitgezocht of kan er een eigen ontwerp worden aangeleverd.

Veiligheidsglas
Wat moet u weten over veiligheid en glas in uw omgeving.
Glas zorgt voor een prettige woonomgeving. Het laat licht door en beschermt ons tegen de weersinvloeden. In woningen worden steeds meer en grotere afmetingen glas toegepast. Maar de toepassing van glas in uw woning mag niet ten koste gaan van uw persoonlijke veiligheid of de beveiliging van uw woning en bezit. Lees daarom eerst de informatie op deze website, zodat u zeker bent van de juiste glaskeuze.

Veiligheidsglas is er in drie soorten:

Draadglas
Draadglas is ook veiligheidsglas, maar zeer beperkt toepasbaar. De ingelegde draden zorgen ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Maar bij een grote stootbelasting (doorvallen, doorslaan, etc.) ontstaat er toch een opening en dus ook kans op lichamelijk letsel. In een woning is draadglas daarom niet geschikt als veiligheidsglas.

Gehard glas
Gehard veiligheidsglas is speciaal behandeld glas. Het glas is door extreme verhitting vijf keer sterker geworden dan gewoon glas en bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Als het breekt, valt het in kleine veilige (onscherpe) korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel. Gehard glas vindt u in veel toepassingen terug, zoals zijruiten van autos, bushokjes, glazen (douche)deuren, glazen tafels, glazen kasten, etc.
Gehard veiligheidsglas mag volgens de NEN 3569 alleen in letselsituaties toegepast worden.

Gelaagd glas
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof folie, ook wel PVB folie genoemd. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk een geheel blijft en er dus geen grote opening ontstaat. De ruit beschermt na breuk nog steeds tegen regen en wind en voorkomt dat iemand zomaar uw woning kan betreden. Gelaagd veiligheidsglas is daarom uitermate geschikt als toepassing in uw raam, deur, schuifpui, etc.
Gelaagd veiligheidsglas mag volgens de NEN 3569 in letselsituaties en in doorvalsituaties toegepast worden.

Neem contact met ons op!